Hoe zit het met zogeheten
'harde vloeren'?
Voordat u begint met het uitzoeken van uw harde vloer, doet u er verstandig aan eerst te informeren naar de mogelijkheden in uw appartement. In samenwerking met en op advies ven de Nederlands Stichting Geluidshinder stellen wij de vuistregel de dempende werking van de harde vloer ( inclusief de ondervloer) minimaal 10 Db dient te bedragen. Deze regel is bepaald omdat bij onze appartementen de constructieve vloer geen dempende werking heeft.
Vloer zwevend leggen
Let er vervolgens op dat u de vloer zwevend gelegd dient te zijn. Een harde vloer kan dan wel een voldoende geluiddempende werking hebben, maar als deze niet goed wordt gelegd, dan zullen de hakjes onder uw schoenen voor uw onderburen uiteindelijk overkomen alsof er een paard door uw appartement loopt. Dit is chargerend gesteld, maar houdt u er rekening mee dat de irritatiegrens voor uw onderburen op den duur lager wordt.
Iedere harde vloer is getest onder bepaalde NEN-normen bij TNO. Uw leverancier kan derhalve een certificaat overhandigen. Bij problemen en/of bij onvoldoende regelgeving kunt u de site van het NSG raadplegen. Er is in het verleden al uitgebreid jurisprudentie opgebouwd waarbij de rechter de normen van het NSG heeft aangehouden.